Annuïteitenhypotheek

annuïteitenhypotheek

Na een lange zoektocht naar het perfecte huis vind je hem, jouw droomhuis! Dan ineens komen er tientallen vragen op je af, hypotheek regelen, maar welke type hypotheek is geschikt, lees verder om alles te weten te komen over de annuïteitenhypotheek. Misschien is dat wel de manier om jouw droomhuis te financieren!

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er verschillende hypotheekvormen, elke heeft andere kenmerken op het gebied van kosten en aflossen, door nieuwe wetgeving rondom hypotheken zijn er de afgelopen decennia niet veel soorten meer overgebleven, maar de annuïteitenhypotheek heeft het gelukkig wel overleefd.

Wat is een annuïteitenhypotheek?

In het kort, het is een hypotheek waarbij je over de gehele looptijd elke maand hetzelfde bedrag betaald aan de bank. Het is een zeer populaire vorm, mede door de niet veranderde lasten. Aan het eind van de looptijd heb je zo veel afgelost dat de gehele hypotheek  is afgelost.

Hoe werkt dat precies, dat het maandbedrag gelijk blijft? In de het begin van de hypotheek betaal je in verhouding meer rente. Aangezien je alleen rente betaalt over de openstaande schuld wordt dit maandelijks minder en het deel aflossing wordt maandelijks groter. Op die manier is richting de eind van de looptijd is dit weer andersom, dan los je maandelijks in verhouding meer af. Aan het eind van de looptijd is alle rente afgelost en alle schuld betaalt.

Vaak worden hypotheekvormen gecombineerd, de meest populaire combinatie is dan ook de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. De voornaamste reden hiervoor is dat sinds 2013 dit de enige twee hypotheken waar je hypotheekrenteaftrek voor kan krijgen.

annuïteitenhypotheek

Conclusie annuïteitenhypotheek

Aangezien het aanvragen van een hypotheek een ingewikkeld proces kan zijn is het verstandig je goed in te lezen voordat je om de tafel gaat met een hypotheekadviseur, gelukkig lees je op de website van Bankr alles over hypotheekvormen, op die manier ben je voorbereid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *