Een stuk goud verkopen: hoe gaat dat in z’n werk?

Goud verkopen

Als je een munt of een baar goud in bezit hebt, dan heb je dat waarschijnlijk ooit gekocht als beleggingsobject. Ook kan het zijn dat je het hebt geërfd. Natuurlijk kan het om de meest uiteenlopende redenen zijn dat je je goud op een gegeven moment wilt verkopen voor geld. Welnu, goud verkopen is geen ingewikkeld proces, maar het is wel essentieel dat je je verstand blijft gebruiken. Uiteraard kan dat alleen als je weet hoe dit proces in z’n werk gaat. In het restant van dit artikel gaan we daar dieper op in.

Goud verkopen

Ga voorbereid naar de winkel

Voordat je naar een winkel gaat waar je je goud kunt verkopen voor geld is het zinvol je eerst goed voor te bereiden. Ideaal zou zijn als je de goudkoersen een tijdje in de gaten hebt gehouden. Je weet dan namelijk wat het beste moment voor verkopen is. Als je naar de winkel gaat neem je vervolgens natuurlijk het goud, je identiteitsbewijs en eventuele certificaten mee.

Onderga de taxatie

In de winkel zal je goud eerst uitgebreid getaxeerd worden. Hierbij wordt gekeken naar het aantal grammen goud en naar de zuiverheid ervan. Dit wordt daarna gemodelleerd met de huidige goudprijs en voilà, men zal je mededelen voor welk bedrag je je goud kunt verkopen.

Bepaal of je echt wilt verkopen

Nu je te horen hebt gekregen wat je goud op dit moment waard is zul je moeten beslissen of je het goud inderdaad wenst te verkopen. Dit is nog geen uitgemaakte zaak. Het goud kan bij de taxatie immers meer of minder waard blijken te zijn dan je misschien had verwacht. Vooral bij goud dat je lang geleden hebt gekocht of geërfd gebeurt dat regelmatig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *