Hoe begin je een marketingplan?

Als je van plan bent om een eigen website te starten zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden. Een van deze punten is je marketingplan, je wilt namelijk dat er bezoekers naar je website komen en gebruik zullen maken van jouw diensten of producten. Er zijn hier gelukkig veel verschillende trucjes voor die je hierbij kunnen helpen. Zo kan je bijvoorbeeld een Google premier partner inhuren. Met een Google premier partner ga je werken met iemand die de volle 100% kennis heeft van Google en die jou daar alles over kan vertellen zodat jij jouw marketingplan goed kan maken en uitvoeren.

Begin

Megin met een SWOT-analyse. Hiermee weet je precies wat jouw krachten, kansen, zwaktes en bedreigingen zijn voor jouw bedrijf. Als je het weet kan je er rekening mee houden! Nadat je dit hebt gedaan kan je een marketing doel schrijven en/of een SWOT-analyse doel. Je schrijft hier dus in hoe succesvol jij wilt dat jouw bedrijf wordt.

Midden

Voordat je kan beginnen met de juiste producten en diensten te verkopen is het wel zo handig om te weten wie nou eigenlijk je doelgroep is. Vraag dit na bij familie, vrienden en kennissen. Luister naar hun mening maar ook naar die van de buurkindjes of eventueel nichtjes en neefjes. Als je weet wie je doelgroep is, is het tijd om je merk te creëren. Jij hebt een beeld voor je met hoe je wilt dat klanten jouw bedrijf gaan zien. Je moet proberen dat beeld waar te maken. 

Einde

Dan is het nu tijd voor het daadwerkelijke plan. Dit kan je doen door de 4P’s te gebruiken. Product, prijs, plaats en promotie. Wij zitten nu dus vooral op de promotie. Nadat je de 4P’s hebt geschreven wordt het tijd om een realistische budget op te stellen. Daarin zet je hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn op alles dus ook de marketing en hoeveel je ongeveer zal verdienen. Hierna kan je beginnen met je marketing. 

Uit handen geven

Zolang je een eigen bedrijf hebt ben je altijd aan het werk. Gelukkig is het zo dat je de marketing nog wel eens uit handen kan geven. Je kan bijvoorbeeld kijken bij GMU online marketing diensten. Je geeft dan de gehele marketing van jouw bedrijf uit handen en hun gaan er dan mee aan de slag voor jouw. Het is vaak een GMU SEO marketing specialist die dan voor jouw het werk gaat doen. Zo kan je er op vertrouwen dat je beste service krijgt die jouw bedrijf nodig heeft. Juist omdat het zo moeilijk is om reclame te maken voor de juiste doelgroep zijn er dus veel mensen die het uit handen geven. Daarom zijn er veel social media advertising marketeers, die allemaal één voor één je kunnen helpen om het beste uit je website te halen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *