Hoe kom ik van mijn debiteuren af?

incaossbureau

Niks is zo vervelender voor een bedrijf dan klanten die hun rekeningen niet betalen. Wanneer rekeningen niet of laat worden voldaan, heeft dit meestal grote gevolgen voor de liquiditeit van het bedrijf. Veel mensen vinden het lastig om met deze situatie om te gaan. Het voorkomen van te late betalingen is lastig en vrijwel onmogelijk. Toch zijn er wel veel manieren om het aantal laatbetalers flink te verlagen. In deze blog geven wij je tips voor het afkomen van late betalers. TIp: schakel een incassobureau in. Direct een incassobureau bij jou in de buurt inschakelen? 

Waar sta je nu?

Om een goed beeld te krijgen waarom klanten niet betalen is de eerste stap het duidelijk in beeld krijgen van je huidige situatie. Vraag iemand om je te helpen om een duidelijk overzicht te maken van de huidige gang van zaken. Kijk hierbij naar hoe lang het gemiddeld duurt voordat een klant de rekening voldoet, hoe er wordt gehandeld wanneer klanten niet betalen en hoe er op dit moment facturen worden verzonden. Uit deze informatie kan je veel halen. Zo kom je erachter welke klanten niet betalen en kan je erachter komen of er iets fout zit in het huidige betalingssysteem. Je weet vaak wie er verantwoordelijk is en je kan een plan maken om het debiteurenbeleid aan te pakken.

Schakel een incassobureau in

Om zeker te weten dat rekeningen in het vervolg worden betaald is het slim om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau zal met jou gaan kijken wat de redenen kunnen zijn dat klanten niet betalen en zorgt ervoor dat de huidige rekeningen wél worden voldaan. Incassobureaus hebben hier veel ervaring mee en zorgen er op een klantvriendelijke manier voor dat zowel jij als de klant blij is. De relatie met de klant komt hierdoor niet onder druk te staan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *