In een echtscheiding verzeild geraakt? Zet een deskundige familierecht advocaat in

familierecht advocaat

Wanneer je in het verleden getrouwd bent en er nu is besloten dat je partner en jij uit elkaar gaan, dan is dat hoe dan ook een hard gelag. Hier komen altijd veel negatieve emoties bij kijken. Ondertussen word je ook nog eens geconfronteerd met allerlei ingewikkelde en gevoelige zaken die afgehandeld zullen moeten worden. Aangezien bij elke echtscheiding een uitspraak van een rechter komt kijken is het logisch dat hier ook vaak advocaten bij betrokken zijn. Idealiter zet je als koppel zijnde dezelfde familierecht advocaat in. Allebei een eigen advocaat inzetten is ook mogelijk, al zul je er dan op moeten toezien dat er geen (erger) conflict ontstaat. 

familierecht advocaat

Welke zaken behandelt een familierecht advocaat zoal?

Dat we hierboven specifiek een familierecht advocaat noemen is geen toeval. Dit type advocaat is namelijk gespecialiseerd in het familierecht in het algemeen en echtscheidingen in het bijzonder. Bij een echtscheiding krijg je van een familierecht advocaat ondersteuning bij de volgende onderwerpen:

  • Er wordt gekeken of er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld en of daar nu bij de scheiding iets mee moet gebeuren.
  • Er worden echtscheidingsconvenanten en -overeenkomsten opgesteld en ondertekend.
  • Als er getrouwd was in gemeenschap van goederen, dan wordt een eerlijke verdeling van deze goederen gestimuleerd.
  • Mochten er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, dan wordt er gekeken wie wanneer het gezag over de kinderen krijgt. Mochten er omgangsgeschillen zijn, dan kun je je zaken laten behartigen of juist actief zoeken naar oplossingen. Ook moet er vastgesteld worden wie aan wie alimentatie moet gaan betalen en hoeveel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *