Switchen van energieleverancier: ideale manier om geld te besparen

Overstappen Energie

Wanneer je het in financieel opzicht moeilijk hebt, dan is je er alles aan gelegen om manieren te vinden een geldbesparing te realiseren. Maar ook als je het financiële aspect goed onder controle hebt is er natuurlijk niets mis mee om ergens nog meer voordeel uit te halen. In welke situatie je ook zit, af en toe overstappen van energie leverancier is een actie die zich nagenoeg zeker zal lonen. Leveranciers van energie bieden nieuwe klanten immers vaak zeer aantrekkelijke bonussen aan. Bovendien kost het, zeker als je een slimme energie vergelijkingswebsite gebruikt, maar weinig moeite om je overstap voor elkaar te krijgen.

De mogelijke voordelen uiteengezet: cashbacks en cadeaus

Als je naar een nieuwe energieleverancier overstapt, dan zal deze je mogelijk een cashback of een cadeau in het vooruitzicht stellen. Lees hieronder wat dat kan inhouden en waar je in het bijzonder op moet letten:

  • Een cashback kun je zien als een duidelijk, concreet en overzichtelijk cadeau. Dit is namelijk niets meer of minder dan een welkomstbonus in de vorm van een geldbedrag. Controleer wel even goed in de voorwaarden wanneer je dit bedrag krijgt. Vaak gebeurt dit tijdens de eerste jaarafrekening.
  • Een cadeau komt normaal gesproken niet in de vorm van een geldbedrag. Populaire voorbeelden van cadeaus aan nieuwe klanten zijn bijvoorbeeld kledingstukken en moderne devices zoals smartwatches. Bij een cadeau is het gebruikelijk dat je dit snel nadat de overstap is rondgemaakt ontvangt.
Overstappen Energie

Ga voor de totale berekening uit van het totaalplaatje

Dat een overstap naar een andere energieleverancier kan lonen staat vast. Welke leverancier dan het meest geschikt is, is dan nog even de vraag. Als je dit gaat berekenen, vergeet dan niet alle aspecten mee te wegen. Kijk dus niet alleen naar de cashback en (de waarde van) het cadeau, maar ook naar de energietarieven die je straks betaalt. Heb je ook zonnepanelen, bekijk dan ook de teruglevertarieven die leveranciers hanteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *