Zo maak je belastingaangifte doen minder stressvol

Belastingadvies Groningen

Veel mensen krijgen bij het horen van het woord ‘belasting’ al de kriebels. Voor ondernemers is het eind van het kwartaal dan ook geen pretje. Vier keer per jaar is er weer een dag van stress. Hoe kun je dit verminderen? Zoek dan op: Belastingadvies Groningen. In dit artikel staan een aantal tips om van je belastingaangifte doen een minder stressvolle activiteit te maken.

Begin op tijd

Het ligt voor de hand, maar het is de beste tip die je kan opvolgen: begin op tijd. Het is meer dan menselijk om voor een taak minder tijd in te schatten dan je daadwerkelijk nodig hebt. Het laatste wat je wil is op de laatste avond, met al je papieren om je heen, tot de conclusie komen dat je eigenlijk eerder had moeten beginnen. Soms klopt er iets niet in de administratie en dan duurt het even voordat je uit hebt gevonden waar deze fout vandaan komt. Hier wil je niet op het laatste moment druk mee zijn.

Belastingadvies Groningen

Besteed het uit

Ook deze ligt voor de hand, maar het is bij hogere stresslevels zeker het overwegen waard. Vraag advies aan een professional. Deze keuze is reuze. Het meest handige is om een accountant in de buurt te zoeken. Woon je in Groningen? In principe kun je je hele boekhouding in handen van de accountant leggen. Dit is geruststellende gedachte, nietwaar?

Maak er iets leuks van

Besluit je toch om het allemaal zelf te gaan doen? Maak er dan iets leuks van. Zet een leuk muziekje op en pak lekker eten en drinken erbij. Beloon jezelf uiteraard ook achteraf. Neem bijvoorbeeld de rest van de dag vrij nadat je je administratie gedaan hebt, of kijk de rest van de avond een leuke serie. Zo maak je van de administratie doen iets leuks, in plaats van een stomme, stressvolle activiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *